3D model, 3D render, 3D animacija: Skolovanje - 3D model, 3D render, 3D animacija

Jump to content

Skolovanje u Srbiji i blizoj okolini... Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

User is offline   Djops 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Group: Members

Posted 13 October 2010 - 08:28 AM

Vec duze vreme trazim najekonomicniju soluciju za CG (animacija, modelovanje, efekti) skolovanje u inostranstvu, nazalost neuspesno jer se sve zavrsava na nekoliko hiljada evra, pa me zanima da li ostatak vas zna ili je cuo za nesto sto bi moglo da se iskoristi...

Ono sto sam ja nasao za sad je naravno Chiron i nesto novo sto se zove SAE Institute koji imaju neku vrstu skolovanja za animaciju i par kurseva... Oba se nalaze u Beogradu i za sad su najjeftinije varijante na koje sam nabasao...

Ako imate jos neke predloge\varijante podelite sa buducim kolegama :)

0

User is offline   mare 

• Member
  • PipPip

Posted 14 October 2010 - 08:23 PM

Meni je godinama VFS favorit. Mislim da najbolje mozes da procenis kvalitet jedne skole po radovima njihovih studenata. Evo ti primer jednog filma koji je radio njihov student jos 2005 godine - kombinacija 3D modelovanja, efekata, postprodukcije... Ko zna sta sada rade.

Sve zavisi i cime zelis da se bavis konkretno? Game industrija, arhitektonske vizualizacije, film i filmski efekti... plus svaka od ovih oblasti ima usko strucnu granu usavrsavanja. U radu na igrama mozes da se pronadjes kao karakterni ili level dizajner ili mozda kao programer za direkt 3D okruzenje. Isto je i za film. Hocu da kazem da prvo moras da usko definises sta konkretno zelis pa shodno tome da se i usavrsavas.

Sto se tice skolovanja kod nas, preporucio bih ti da sve zaobidjes u sirokom luku. Diplomu koju dobijes na ovim prostorima apsolutno nista ne znaci nigde. Proteklih par godina je dosta intezivirano pohadjanje nastave preko neta. To je i cesto jeftinije resenje od klasicnog jer nemas dodatnih troskova putovanja i smestaja a i na kraju dobijas diplomu koja zaista moze nesto da ti znaci.

0

User is offline   LuckyBug 

• Member
  • PipPip

Posted 28 October 2010 - 12:09 AM

Malo je previse optimisticno nekome savetovati da upise tako daleku i ne bas jeftinu varijantu, koliko god bila dobra ta skola nije bas iza coska, niti pristupacna svakome.
Inace VFS ima samo jak marketing, nisu hrdjavi, daleko od toga, ipak kompletnije obrazovanje se po onome sto sam video stice na Savannah univerzitetu, ali je skupo i to papreno.

0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic