Pozdrav
Necu da budem veliki kriticar jel znam da za ovako nesto treba oglomno ulaganje da se uradi.
Ono sto ja pitam je, kolko je ovo isplatljivo. Ja se ne bavim modelima za igru, ali moze se reci da provodim dosta vremena igrajuci igrice. Vecina velikih firmi za igrice pokusavaju da predju na online MMO igrice, jer je to izgleda jedino isplatljivo (sa kolicinom danasnje piraterije). Takodje moze se videti da vecina tih zapadnih firmi ima dosta neuspelih investicija, cisto halapljiva narav i razmisljanje unistava veoma dobre projekte. Svi hoce da budu WOW, ali kada to neuspe onda predju na free to play sistemom (sa ingame shopom), ali dok to shvate prodje pola godine i niko vise ne zeli da proba tu igricu. Meni su ipak mnogo bolji korejanci sto se tice ovih igrica, jer za relativno malo para naprave igricu koja se igra godinama ( VCO je jedan od najboljih primera). Sve se svodi na nesto sto se zove playability, i ako se to dobro uradi, kvalitet grafike i nije tolko bitan.
Za sada imas WOW i Guild Wars koji vode trku, Star Wors ce najverovatnije puci korz manje od godinu dana (probao sam bio igru pre nego sto su je zvanicno pustili, odlicna grafika i storyline ali uzasan pleyability, drugim recima ne vidim zasto bi placao preplatu kad zavrsim storyline), Alods (braca rusi) kolko sam cuo malo su se povratili u zivot jel je bilo vreme kada umalo da skroz puknu.
Sve ti ovo pricam jel ne vidim finasisku dobit u danasnje vreme od ovakvih igrica. Kao sto sam ti rekao, piraterija je veoma razvijena, svaka zastita moze da se probije, tako da kao buducnost za sve igrice vidim u online sistemima (cak i ovo moze da se sredi, video sam dosta ruskih servera sa ilegalnim igricama).
Nemojte sada da mislite da vam nesto baksuziram, ovo je cisto moje misljenje, coveka koji ne pravi igrice vec ih igra. Incae ideja da se radi igrica umesto glupi modela koje ja pravim je mnogo bolja, i mnogo je veca sansa da se uspe na veliko, samo je potrebno vreme i novac da se takav projekat dovede do kraja. Vreme imam ali novac za tako nesto ne
I da ne zaboravim, svidja mi se trailer.