3D model, 3D render, 3D animacija: Primedba - 3D model, 3D render, 3D animacija

Jump to content

Primedba Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

User is offline   VladoPintir 

• Newbie
  • Pip
  • Group: Members

Posted 07 March 2010 - 04:57 PM

Jedna primedba.
Ono sto nisam ocekivao od ovog portala.....
3D? Sta je 3D? Tehnika!!!
Hajde podelite teme po klasifikaciji kakva treba da bude...
Scenaria...
Storyboard
CharacterDesign
CharacterModeling
EnviromtModeling
Rigging
Animation
Rendering...
....
Totalno je pogresno deliti forume po alatu... Ni u prastara vremena nije postojao majstor niti umetnik koji se zvao kljstar, zato sto je za sve svoj epopravke koristio samo kljesta!!!
3D MAX, MAYA,....LWave....Sve je tu poenta ostvariti cilj!!! (animacija, enterijer, modeling....)
Sav taj softver nevredi ni gram, nevredi nista. Jedino kad uzmes da ga koristis, za sta ga korstis, tek onda ono moze da dobije dusu, sto je i poenta svega...
Kada napravis nesto dobro i svima se svidi, niko od posmatraca te nece pitati u cemu si radio, ili svi ce to pitati, ali im nista nece znaciti. Sta si ti tome doprineo (ako radis u timu) da to izgleda tako...

Ljudi se nedele po alatu, nego po tehnici!!!!!!!!!!!!!! Rigger nije neko ko zna da riguje karaktere u Maya-i ili MAX-u, Nego u svim programima koji postoje, ili koji se koriste u professionalnoj produkciji...

0

User is offline   VladoPintir 

• Newbie
  • Pip

Posted 07 March 2010 - 05:23 PM

Ya sam MAYA-er!!! ili Ja sam MAX-er!!! ili bilo sta drugo.... Bitno je dali odradis svoj deo posla kako treba ili ne, ili jos uvek ucis!

Postoje razne vrste borilackih vestina, ali u svakoj je poenta (cilj), savladati protivnika!!!!"

0

User is offline   n1k 

• Member
  • PipPip
  • View gallery

Posted 07 March 2010 - 07:46 PM

Meni je ok podela za sad. Kako sajt bude napredovao i razvijao se, verujem da ce biti i adekvatnih izmena;)

Dobro je sto je podeljeno po aplikacijama jer ako zelis da saznas zasto ti nesto ne radi ili kako da napravis nesto u programu koji koristis lakse ces naci informaciju.

Poz

0

User is offline   bob 

• Administrator
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 10 March 2010 - 06:30 PM

@VladoPintir
Razumem o čemu pričaš i donekle se slažem sa tobom, ali čini mi se da nisi dobro protumačio podelu.
Kategorizacija po programima je namenjena grupisanju problematike po softverskim paketima. Ne bih rekao da recimo karakter dizajner koji koristi Max, koristi i druge programe da bi rigovao. Ne mora da znači ni da je otvorio u životu Mayu, Blender ili bilo koji drugi program.
Da se slikovito nadovežem na tvoj primer za borilačke veštine. Ukoliko sam karatista, apsolutno me neće zanimati džudo forum ni šta je ipon, niti ću posećivati džudo takmičenja. Usavršavaću se u svojoj sferi interesovanja.
Da zaključim. Ukoliko te nešto koči u npr. Lightwaveu, odeš na taj podforum i obratiće ti se ljudi koji su stručnjaci za taj softver, a druga opcija je da rad postaviš u WIP podforumu za opšta pitanja tipa u kom programu bih mogao da uradim ovo i na koji način.

0

User is offline   Apeiron 

• Member
  • PipPip

Posted 03 February 2011 - 11:34 AM

Da ne otvaram novu temu. Kada kliknem na dugme u gornjem meniju "View new content" iskoci mi poruka
[#10145] Search is not enabled on the forums at this time.

??? Postoji li neki drugi nacin da se vide novi postovi od predhodne posete, ili je ovo jedini(koji ne radi)

Beautiful as the knight in shining armor . . . Dangling from the end of a noose
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic